L’hivern a Corea és molt fred i a mesura que van baixant les temperatures, al carrer es poden observar tota mena de parades de menjar. Quan es té gana i fred, què millor que menjar alguna cosa calenta per escalfar el cos i fer que el fred sigui més suportable? En l’entrada del nou blog, us portem vuit menjars coreans de carrer molt típics d’aquesta estació.
- Bungeoppang (붕어빵)
Probablement és el menjar d’hivern més popular, i és que la massa del Bungeoppang es cou dins d’un motlle en forma de peix, donant-li aquesta forma tan distingible. El pa s’omple d’una pasta dolça de mongetes vermelles, fent que la textura sigui cruixent per fora i molt suau i deliciosa per dins. Una altra variant molt popular del Bungeoppang és la farcida de crema i recentment molts venedors també ofereixen farcits més innovadors com el de Nutella o, fins i tot, propostes salades com el de formatge.
Un altre menjar típic de carrer és el Hotteok, un pancake coreà elaborat amb massa de llevat i farcida amb una barreja deliciosa de sucre moreno, canyella, cacauets picats i llavors de gira-sol. Aquest es prepara en una planxa, fent que el sucre moreno es fongui i encara sigui més dolç i calent. A més, tant la massa del pancake com els fruits secs li donen una textura cruixent i inigualable.
- Hoppang (호빵)
El Hoppang és un pa tou fet de massa de farina de blat que s’omple amb una pasta dolça de mongetes vermelles. Tot i que aquesta versió tradicional és la més popular, actualment hi ha altres variacions que inclouen el farcit de verdures, de carn, de curri o, fins i tot, de pizza. Els pans es mantenen calents dins d’unes màquines de vapor que es poden trobar tant al carrer com a les botigues de conveniència.
- Hodu-Gwaja (호두과자)
Aquestes pastes dolces anomenades Hodu-Gwaja, estan fetes de farina i nous triturades i farcides de pasta de mongetes vermelles. Es couen al forn, dins d’un motlle en forma de nou per donar-los una forma distintiva i representativa. Com que la seva proporció és petita, molts coreans sovint compren una bossa plena d’aquestes pastes delicioses.
- Gyeranppang (계란빵)
El Gyeranppang és un menjar salat de carrer que no pot faltar durant l’hivern. La massa del pa acabat de fer s’aboca en un motlle on es trenca un nou per sobre i posteriorment s’hi afegeix formatge i julivert. L’ou queda perfectament cuit i el pa és molt cruixent. Existeix una altra variació del Gyeranppang que també inclou pernil dolç.
- Eomuk (어묵)
L'Eomuk és un pastís de peix blanc barrejat amb farina i verdures. Aquest es talla de mida gruixuda i es posa en broquetes de fusta, servit dins d’un got de paper ple del deliciós brou on s’ha bullit anteriorment. El brou està fet amb algues i rave i, al ser molt calent, és un dels menjars preferits dels coreans per dies en què fa molt fred.
- Hoeorigamja (회오리감자)
Aquest menjar de carrer fet de patata rostida és conegut per la seva originalitat, ja que la patata es talla en forma d’un llarg espiral, aguantat per una broqueta de fusta. La patata es fregeix i abans de ser servida, s’amaneix amb formatge en pols. El gust és semblant al de les patates fregides, però sens dubte, el que caracteritza aquest menjar és la seva forma.
- Gunbam (군밤)
Les castanyes rostides, anomenades Gunbam, són un dels menjars de carrer d’hivern més tradicionals de Corea. Els venedors les remenen constantment sobre brases calentes, fent que siguin fàcils de pelar i tant el seu sabor com l’aroma siguin deliciosos. A més, en ser molt riques en fibra i vitamines, són una opció molt nutritiva i saludable.
Heu tingut l’oportunitat de tastar algun d’aquests menjars de carrer d’hivern coreans? Havíeu sentit a parlar d’ells? Us llegim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada