El pollastre fregit és un plat d’abast mundial, però el coreà és sens dubte un dels més reconeguts pel seu sabor únic. La particularitat del pollastre fregit coreà no només es basa en la seva textura cruixent, sinó també en les receptes originals d’aquests. Això es deu al fet que les franquícies de pollastre fregit de Corea desenvolupen contínuament noves varietats per tal de satisfer els clients i aconseguir unicitat. En l’entrada d’avui us parlarem de diferents tipus de pollastre fregit coreà a tenir en compte quan aneu a un restaurant.
Pollastre fregit
- 후라이드 치킨 Huraideu-chikin
Aquest tipus de pollastre és el més comú i simple i com que no porta ingredients addicionals, és similar al que nosaltres hàgim pogut provar en el passat. El fregit coreà, però, és més cruixent i l’opció perfecta per aquells que no vulguin menjar pollastre fregit amb gustos intensos.
Pollastre fregit picant
- 양념 치킨 Yangnyeom-chikin
Sent un dels més característics, el pollastre Yangnyeom està fet amb gochujang, una pasta coreana de pebrot roig que té un sabor picant i dolç. Aquesta pasta, molt utilitzada en la gastronomia coreana, crea un sabor sensacional quan es combina amb el pollastre fregit, aportant-hi també una textura enganxosa.
Pollastre fregit amb salsa de soja
- 간장 치킨 Ganjang-chikin
Tal com el seu nom indica, aquesta varietat està feta amb salsa de soja. En ser una salsa tant dolça com salada i també incloure tocs d’all, el seu sabor pot semblar intens, però conjuntament amb el pollastre fregit, generen un gust molt apetitós que val la pena provar.
Pollastre fregit amb ceba tendra
- 파닭 Padak
El pollastre fregit Padak està fet amb una pell molt fina i cruixent i s’acompanya amb una salsa de mostassa d’all i soja. També es cobreix amb ceba tendra tallada a rodanxes molt fines. El secret d’aquesta varietat, així com del pollastre fregit coreà en general, està a fregir el pollastre dues vegades per tal que la textura i el cruixent siguin inigualables. A més, la ceba tendra que s'afegeix al Padak permet que es redueixi el sabor greixós.
- 허니 치킨 Honey-chikin
Si us agrada el pollastre fregit amb salsa de soja, però voldríeu tastar una versió una mica més dolça, aquest és el tipus ideal per vosaltres. La dolçor de la mel i la soja de la salsa fan que aquesta, juntament amb el cruixent i el salat del pollastre fregit, creïn una combinació perfecta i equilibrada.
Pollastre fregit amb formatge en pols
- 뿌링클 치킨 Prinkle-chikin
El pollastre Prinkle és una de les variants que s’ha creat i popularitzat més recentment. Això és deu al fet que aquesta ha estat desenvolupada per una marca coreana anomenada BHC. Està feta amb formatge en pols escampat per sobre del pollastre cruixent i amb tocs d’all i ceba. En ser un sabor original, val la pena provar la unicitat d’aquest.
- 닭강정 Dakgangjeong
Encara que els tipus de pollastre fregit mencionats anteriorment se solen demanar als restaurants, aquesta última variant, el Dakgangjeong, és més conegut com un menjar coreà de carrer o de mercat. Està fet a partir d’una salsa dolça i picant que al també incloure gochujang, pot recordar al pollastre Yangnyeom. El Dakgangjeong, però, és una mica més dolç i també ve acompanyat de petits trossos de cacauet, els quals hi aporten més sabor. Com que el pollastre se serveix desossat, és l’opció perfecta per menjar pel carrer o quan no es té gaire temps.
➞ Voldríeu provar les variants de pollastre fregit coreanes més comunes, el pollastre Huraideu i el Yangnyeom, però no sabeu quina escollir? No us preocupeu, perquè podeu demanar 반반 banban (meitat i meitat). Molts restaurants donen l'opció de demanar meitat Huraideu i meitat Yangnyeom perquè pugueu provar i gaudir de diferents gustos amb amics o familiars.
➞ Sabíeu que pels coreans la millor beguda per acompanyar el pollastre és la cervesa? Aquesta combinació és tan popular que fins i tot ha originat la paraula 치맥 chimaek, de 치킨 chikin (pollastre) i 맥주 maekju (cervesa).
Esperem que us hagi semblat interessant aquest blog i tingueu encara més ganes de provar el pollastre fregit coreà. Digueu-nos, coneixeu totes aquestes variants? Havíeu sentit mai les paraules 치맥 i 반반?
Us llegim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada