El tteok (떡) és un pastisset coreà
fet amb farina d’arròs glutinós i el seu ús varia entre tteoks per a
festivitats com Any Nou fins al tteok més simple utilitzat en la cuina casolana
del dia a dia. Hi ha tteok de molts tipus, diferenciant-se ja sigui per la
forma de preparar-ho o els ingredients que li afegeixis.
En aquest blog, et portem uns quants
exemples, per si vols saber més sobre el tteok i et ve de gust provar-lo.
-
Tteok
al vapor (찌는 떡 o 시루떡): consisteix en pastissets fets de farina
d’arròs, als que se’ls pot afegir altres ingredients com cereals, fruites i
verdures. Els pastissets es remullen una estona en aigua i després es fan en
una vaporera (시루). Podem trobar diferents
tipus:
o Baeksolki (백설기): literalment “tteok blanc de neu” i es fa amb arròs blanc.
o Kongttok (콩떡): fet amb diferents tipus de fesols.
o
Jeungpyeon (증편) o sultteok (술떡): literalment “tteok d’alcohol”, fet amb
makgeolli (막걸리) (al blog podeu trobar una entrada que
parla sobre el makgeolli).
o Mujigaetteok (무지개떡): literalment “tteok de l’arc de Sant Martí” per les seves ratlles de colors. Es fa servir per banquets, festes, etc.
-
Tteok aixafat (치는 떡): en la recepta tradicional aquest tipus
de tteok s’elabora aixafant l’arròs pelat amb un utensilis especials anomenats tteokme
(떡메) y anban (안반). Aquest tipus de tteok pot ser
glutinós o no glutinós, dependent del tipus d’arròs que es faci servir.
o Injolmi (인절미): és el representant de l’arròs aixafat glutinós i està recobert de pols de fesols.
o
Karaetteok (가래떡) o huintteok (흰떡): tteok blanc al que se li dona una forma allargada i curta per fer sopa de
tteok.
o Jolpyon (절편): amb patrons marcats al pastisset.
o
Danja (단자): en forma de bola, recoberts de pasta de fesol.
-
Tteok fregit (지지는 떡): tal i com el seu nom
indica, aquest tipus de tteok es fregeix.
o Hwachon (화전) o “petit chon” (tortes coreanes): als que s’hi afegeix pètals d’azalea, crisantem o roses.
o Pukkumi (부꾸미): tteok dolç fregit amb forma de mitja lluna i farcits dolços
o
Juak (주악): farcits amb xampinyons i castanyes, pintats amb colorants naturals i es
recobreixen amb sucre o mel.
-
Tteok amb formes:
o
Kkultteok (꿀떡): literalment “mel”, es
farceix amb xarop coreà i té forma de boleta.
o Songpyon (송편): de forma semblant al kkultteok, de mida una mica més gran, es fa amb llavors de sèsam o pasta de castanyes i es cuinen al vapor sobre una capa d’agulles de pi; es mengen durant el Chuseok.
o Ssamtteok (쌈떡): és el tteok utilitzat per menjar amb ssam, te forma de làmina per poder embolicar-ho ve amb les fulles del ssam.
o
Kyeongdan (경단): boles d’arròs farcides de pasta de fesol
o sèsam; es solen mullar o cobrir-se amb sèsam negre.
-
Plats fets amb tteok
o Tteokkuk (떡국): brou al que s’afegeix pastissets d’arròs tallats; es comú afegir també altres ingredients com ous durs, carn marinada, etc.
o
Tteokbokki (떡볶이): de carrer coreà molt popular; pastissets d’arròs recoberts de gochujang (고추장), una pasta picant, acompanyat d’altres ingredients com carn, fish
cakes, ceba tendra, ou dur, etc.
o Tteok Sudan (떡수단): postres coreà fet amb tteok, consisteix en unes postres fredes on els pastissets d’arròs, que tenen forma de boleta, estan a dins d’una infusió de ginseng amb mel i algun tipus de cítric.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada