dimecres, 16 d’octubre del 2019

MEMORIES OF MURDER: MISTERI RESOLT

Kang-ho Song and Sang-kyung Kim in Salinui chueok (2003)
Font: IMBD

Títol en castellà: Crónica de un asesino en serie
Any: 2003
Director: Bong Joon-ho
Elenc: Song Kang-ho, Kim Sang-Kyung, Kim Roe-ha

Sinòpsis: 1986, a un poble a la vora de Seül, apareix el cos d’una dona brutalment assassinada. Dos mesos després, veient que la desgràcia es repeteix, un investigador de Seül arriba al petit poble per enxampar l’assassí.

Aquest argument pot semblar poc original, però fou un cas real que va sacsejar el país sencer.
Els amants del cinema policíac poden trobar amb Memories of Murder, una producció equiparable a les obres de Higging Clark, o d’Eduardo Mendoza. Seguint el rastre de les pistes, ens endinsem de cap en els casos, patim amb els detectius, i d’alguna manera formem part del procés de busca i captura del criminal.

Una immersió regalada pel director Bong Joonho, reconegut mundialment per les seves trepidants obres (Snowpiercer, Okja,Mother, The host, etc) i premiat just recentment amb la seva última obra Paràsitos.

Tot i que la pel·lícula en qüestió va ser estrenada el 2003, ha tornat a ser rellevant ja que la policia de Corea del Sud, ha identificat, 20 anys després, el principal sospitós dels assassinats. Ja fou arrestat (va ser per un altre crim però, ja que els crims dels quals es parla a la pel·lícula van prescriure pocs anys després de l'estrena) i està sota custòdia. Tot Corea del Sud està aguantant la respiració esperant el judici.

 Font: koreanherald









Memories of Murder, tot i que en el moment es va presentar com la narració de crims no resolts, ara cobra una dimensió més narrativa, superant la ficció, a més de donar a l’espectador un quelcom semblant a la primera part d’una historia finalment acabada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada