dimecres, 30 d’octubre del 2019

The Housemaid (1960)


font: 
https://www.criterion.com/films/28409-the-housemaid



Una pel·lícula de terror antiga (anys 60), però pels més entesos en aquest gènere, The Housemaid es considera un "Thriller Domèstic" en el sentit que tota l'acció succeeix en un entorn familiar. 


En el cas de The Housemaid, l'argument es basa en la destrucció d'una família, degut al personatge de la criada. Aquesta és un personatge amoral, amb sentit predador de caire sexual.


Sí, la pel·lícula és per a majors d'edat, és interessant sens dubte, el fet que es va estrenar a Corea del Sud en plena dictadura. El cinema eròtic, escandalós es feia públic per tal de centrar les mirades fora de la situació polític.
The Housemaid però, ens ofereix molt més que escenes provocadores. Segons Martin Scorsese (un fan confés d'aquest film), parla de la sensació de claustrofòbia que sentia al llarg de la pel·lícula. Scorsese fa referència també, a com la pel·lícula parla de la corrupció humana. Una decadència del ser a través de la trivialitat com ho és l'instint sexual. El film doncs, és una mostra de la desconfiança, de l'egoisme i de la por que es troba amagada dins el cor dels éssers humans. 


El terror és més profund quan es viu dins de casa, quan el perill està en territori conegut, i no se'n pot escapar. 


Esperem que aquesta recomanació s'escaigui prou bé amb aquells que teníeu pensat mirar pel·lícules de por per Halloween.


font: popoqtip

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada