dimecres, 9 d’octubre del 2019

한글날 HANGEUL DAY


El dia 9 d'octubre se celebra a Corea del Sud el (한글날 Hangeul Day) o El dia de les lletres coreanes. 

Durant tot el dia es commemora l'invenció de de l'alfabet coreà com el coneixem avui en dia, a mans del rei Sejong de la dinasta Joseon. Rei que dona nom a la nostra fundació! 


Amb el sobrenom Sejong el Gran, el monarca va decidir canviar la situació d'analfabetisme en els seus dominis, i va crear el hangeul, basant-se en els quatre elements i l'equilibri entre ells. També, es va inspirar en la forma de la boca al pronunciar els diferents fonemes per tal de transcriure les lletres.

Aquest projecte va començar anys abans de la publicació del 훈민정음 o Hunminjeongeum  (traducció literal: Els sons correctes per a la Instrucció de la Gent), tal dia com avui el 1446 que Corea va abandonar el sistema d'escriptura que provenia del xinès clàssic (hanja). 


Hunminjeongeum









Font: heritage.go.kr



Després d'un estira i arronsa entre govern, grans empreses i la Societat per el Hangeul; el 2013 el Hangeul Day va passar a ser oficialment un dia festiu a Corea del Sud. 

Com celebrar el Hangeul Day? Des de fer pràctiques de cal·ligrafia, comprar llibres de hangeul per repassar l'alfabet o llegir sobre la historia de la llengua, ajuda a mantenir viva la memòria d'una de les grans creacions del rei Sejong.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada