dimarts, 29 d’octubre del 2019

SHIN SAIMDANG: 신사임당

font: sisajournal-e
  • Noms: (Sobretot per correspondència) Saim, Saimdang, Inimdang i Imsajae
  • Naixement i Era: S’estima que va néixer el 29 d’Octubre de 1504, durant l’era Joseon (조선). 
  • Ocupació: Artista, escriptora, cal·ligrafista i poeta.
Fets rellevants:
- Tot i ser una dona, Shin Saimdang es va educar en el corrent filosòfic més prominent de l’època: el Neo-Confucianisme. També es va il·lustrar en diverses assignatures com la literatura, la història i les arts.
- Existeixen moltes anècdotes de gent que recorden ser sorpresa per tal nivell de coneixament de la jove Shin Saimdang. No cal dir, que una noia tan entenimentada en el coneixement reservat per els barons, era un shock per la cultura del moment. Més sorprenent és però, el fet que intel·lectuals de l'època l'encoratgem a continuar aprenent.
-  Va ser la creadora de l’Escola Coreana Confuciana (Yi I). Per tant, representa el model dels ideals Confucians i era coneguda entre els deixebles d’aquesta acadèmia com “Mare sàvia” (어진어머니), nom de cortesia que es convertiria en el seu títol pel qual se la reconeix encara avui dia.
- No fou l'única dona amb aquestes qualitats, així i tot, el fet de no tenir més germans, situava a Shin Saimdang una posició avantatjosa. Ja que, no se li va negar el plaer d’exposar les seves obres.
- La seva pintura és normalment definida com “una bellesa delicada”. Els seus models eren aquelles criatures més petites, vulnerables i fràgils de la naturalesa: insectes (com papallones), flors (com orquídies). També són famosos el seus bodegons amb fruita, peixos en estancs i meravellosos paisatges. 
Exemples:







- Shin Siamdang fou tan important per el món artístic i intel·lectual del període Joseon, que el Juny de 2009, el banc sud-coreà la va seleccionar com a figura representativa del bitllet amb més valor (50.000). 

font: https://terms.naver.com/entry.nhn?docId=1118945&cid=40942&categoryId=34387

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada