dimecres, 10 de gener del 2024

PEL·LÍCULES COREANES AMB TEMÀTICA LGBT

 En aquesta nova entrada, us portem quatre pel·lícules coreanes amb representació LGBT+, ja que potser no és el gènere més popular al cinema coreà però definitivament ens dona una perspectiva sobre com la societat coreana tracta aquests temes.

Moonlit winter (2019)


Títol original: 윤희에게

Director: Im Daehyung

Un dia d’hivern poc després de divorciar-se, Yoonhee, que viu amb la seva filla Saebom, rep una carta des de Japó signada per el seu primer amor: una dona japonesa. Saebom sense voler llegeix aquesta carta i decideix crear tot un pla per trobar a aquesta dona, pensant que tornar a veure-la ajudaria a la seva mare amb el divorci. Moonlit Winter és una pel·lícula que tracta la relació entre mare i filla i l’amor perdut de la mare. Es desenvolupa en un paisatge fred, amb escenes càlides plenes d’emocions que fan contrast amb les imatges gèlides dels exteriors. És una pel·lícula senzilla i que mostra diferents tipus de relacions i d’amor.

Black Summer (2017)


Títol original: 검은 여름

Director: Lee Wonyoung

Black Summer tracta sobre la història d’amor entre Jihyeon i Geonu, dos universitaris, i els problemes als que s’enfronten per ser una parella gay. Jihyeon, que treballa a la universitat fent guions i pel·lícules, fa unes audicions pel seu proper projecte i és aquí on coneix a Geonu, un estudiant més jove. Mentre que treballen junts, els dos nois es fan cada cop més amics i es veuen confosos per les noves emocions que senten quan estan junts. S’enamoren i la seva relació crea controvèrsia entre els seus companys i amics. Jihyeon i Geonu hauran de lluitar per la seva relació i fer front a prejudicis del seu entorn.

Our Love Story (2016)


Títol original: 연애담

Directora: Lee Hyunju

Yoonjoo, una estudiant d’arts treballant en el seu projecte final, es troba amb Jisoo mentre busca materials en una ferrovellera. Al veure-la en un entorn tan poc usual, Yoonjoo queda fascinada amb Jisoo i quan per casualitat la troba a una botiga de conveniència, decideix apropar-se i parlar amb ella. Les dues noies comencen a sortir i tot i ser la primera vegada que la Yoonjoo està amb una altra dona, veu que és la primera vegada que realment gaudeix i se sent còmoda en una relació. Our Love Story és una pel·lícula que tracta el trobar-se a un mateix i explorar els sentiments i desitjos.

In Between Seasons (2016)


Títol original: 환절기

Director: Lee Dongeun

Quan el seu fill surt greument ferit d’un accident de cotxe, Mikyung descobreix que la relació entre el seu fill i el seu amic no és una simple amistat. In Between Seasons tracta la història entre una mare, el seu fill i el xicot del fill, on es parla de emes com l’amor incondicional, l’acceptació i el pas del temps i ensenya la història de tres persones que, passant per moments difícils, aprenen a curar les seves ferides emocionals i a entendre les seves emocions.


Esperem que us hagi agradat! Digueu-nos, teniu pensat veure alguna d'aquestes pel·lícules? Ja les coneixieu o les havieu vist? Volem llegir-us! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada