dimarts, 30 de gener del 2024

ANY DEL DRAC


 Al zodíac xinés -que està basat en una combinació d’astronomia, astrologia i mitologia-, s’assigna un animal a cada any repetint un cicle de 12 anys. Cada animal representa una personalitat, destí i fortunes per aquells nascuts en els determinats anys. Els 12 animals en el ordre del cicle son: la Rata, el Bou, el Tigre, el Conill, el Drac, la Serp, el Cavall, l’Ovella, el Mico, el Gall, el Gos i el Porc; Cadascun té característiques, simbolismes i significats diferents. El zodíac es va originar a l’era de la Dinastia Han i des de llavors s’utilitza per fer endevinacions, guia personal i inclús compatibilitat amorosa.

En l’actualitat, el zodíac xines és reconegut mundialment i encara s’utilitza diàriament. Molta gent els consulta a l’hora de prendre decisions importants com casar-se, escollir treball, etc, i com a eina d’entendre’s a un mateix.

Aquest 2024 és l’any del Drac (per tant, segons el cicle, el 2023 va ser l’any del Conill i el 2025 serà l’any de la Serp). Segons el zodíac xinés, aquells nascuts a l’any del Drac son intel·ligents, determinats, amb valentia i sovint es mostren confiats en si mateixos.

En la cultura xinesa i coreana (ja que el zodíac coreà és igual al xines, perquè tots dos es basen en el calendari lunar), el drac té una gran importància ja que és un ésser extraordinari, talentós, que simbolitza el poder, la sort, l’èxit i la noblesa. Com es creia que els dracs eren capaços de ser els líders del mon degut al seu esperit ambiciós i dominant, sovint els emperadors de l’antiga Xina s’anomenaven a ells mateixos com a Dracs, Fills del Cel.

Com els dracs son vists com a criatures amb un gran poder, que controlaven el vents, els rius i fins i tot portaven prosperitat a les collites, sempre han estat éssers venerats i un dels animals més populars del zodíac xinés/coreà. Moltes parelles decideixen tenir els fills a l’any del Drac per tot aquest simbolisme i la seva popularitat.

En quant a personalitat, les persones nascudes als anys del Drac (1952, 1964, 1978, 1988, 2000, 2012, 2024...) solen no tenir por de cap repte, sempre disposats a prendre riscos. També es creu que solen ser persones no conformistes, amb ganes de trencar les normes i les tradicions per tal de crear un millor futur. A més, no tots els Dracs (o qualsevol animal del zodíac) son iguals, ja que també s’ha de tenir en compte el seu element; hi ha 5 elements en total: Or, Fusta, Aigua, Foc i Terra. Aquest anys és l’any del Drac de fusta i les seves característiques son ser més introvertits, amb menys entusiasme i amb més dificultats per relacionar-se.


Si has nascut en algun any del Drac, el 2024, al ser també un any del Drac es considera el teu “any d’origen de la vida”. Això vol dir que potser et trobis amb algunes dificultats i que per això has de tenir cura i seguir treballant amb ambició en diferents aspectes de la teva vida com el treball, l’amor, etc.

En quant a la fortuna i la bona sort, es creu que al 2024 colors com el vermell o el lila poden portar bona sort als Dracs, pots implementar aquets colors a la teva roba i accessoris, i evitar a tota costa allò relacionant amb els teu signes contraris: el Conill i el Gos.

El 2024, com any del Drac, es preveu que sigui un any que porti nous canvis i oportunitats; és un any perfecte si busques canvis en qualsevol àmbit de la teva vida.

Per últim, et deixem algunes persones nascudes a l’any del Drac que pot ser coneguis: l’actor Park Seojoon (1988), LE SSERAFIM Kim Chaewon (2000), TXT Soobin (2000), STRAY KIDS Felix, Hyunjin (2000), ITZY Yeji (2000), AESPA Karina, Giselle (2000).


Coneixeu algun famós més nascut a un any del Drac? Pot ser algun amb al que compartiu any i element? Digueu-nos, volem llegir-vos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada