dimarts, 14 de novembre del 2023

Tteok (떡)

 

El tteok () és un pastisset coreà fet amb farina d’arròs glutinós i el seu ús varia entre tteoks per a festivitats com Any Nou fins al tteok més simple utilitzat en la cuina casolana del dia a dia. Hi ha tteok de molts tipus, diferenciant-se ja sigui per la forma de preparar-ho o els ingredients que li afegeixis.

En aquest blog, et portem uns quants exemples, per si vols saber més sobre el tteok i et ve de gust provar-lo.

-        Tteok al vapor (찌는 o 시루): consisteix en pastissets fets de farina d’arròs, als que se’ls pot afegir altres ingredients com cereals, fruites i verdures. Els pastissets es remullen una estona en aigua i després es fan en una vaporera (시루). Podem trobar diferents tipus:

o   Baeksolki (백설): literalment “tteok blanc de neu” i es fa amb arròs blanc.


o   Kongttok (): fet amb diferents tipus de fesols.

o   Jeungpyeon () o sultteok (): literalment “tteok d’alcohol”, fet amb makgeolli (막걸리) (al blog podeu trobar una entrada que parla sobre el makgeolli).

o   Mujigaetteok (무지개): literalment “tteok de l’arc de Sant Martí” per les seves ratlles de colors. Es fa servir per banquets, festes, etc.


-        Tteok aixafat (치는 ): en la recepta tradicional aquest tipus de tteok s’elabora aixafant l’arròs pelat amb un utensilis especials anomenats tteokme (떡메) y anban (안반). Aquest tipus de tteok pot ser glutinós o no glutinós, dependent del tipus d’arròs que es faci servir.

o   Injolmi (인절): és el representant de l’arròs aixafat glutinós i està recobert de pols de fesols.


o   Karaetteok (가래) o huintteok (): tteok blanc al que se li dona una forma allargada i curta per fer sopa de tteok.

o   Jolpyon (): amb patrons marcats al pastisset.


o   Danja (): en forma de bola, recoberts de pasta de fesol.

-        Tteok fregit (지지는 ): tal i com el seu nom indica, aquest tipus de tteok es fregeix.

o   Hwachon () o “petit chon” (tortes coreanes): als que s’hi afegeix pètals d’azalea, crisantem o roses.


o   Pukkumi (부꾸): tteok dolç fregit amb forma de mitja lluna i farcits dolços 


 

o   Juak (): farcits amb xampinyons i castanyes, pintats amb colorants naturals i es recobreixen amb sucre o mel.

-        Tteok amb formes:

o   Kkultteok (): literalment “mel”, es farceix amb xarop coreà i té forma de boleta.

o   Songpyon (): de forma semblant al kkultteok, de mida una mica més gran, es fa amb llavors de sèsam o pasta de castanyes i es cuinen al vapor sobre una capa d’agulles de pi; es mengen durant el Chuseok.


o   Ssamtteok (): és el tteok utilitzat per menjar amb ssam, te forma de làmina per poder embolicar-ho ve amb les fulles del ssam.


o   Kyeongdan (): boles d’arròs farcides de pasta de fesol o sèsam; es solen mullar o cobrir-se amb sèsam negre.

-        Plats fets amb tteok

o   Tteokkuk (): brou al que s’afegeix pastissets d’arròs tallats; es comú afegir també altres ingredients com ous durs, carn marinada, etc.


o   Tteokbokki (떡볶): de carrer coreà molt popular; pastissets d’arròs recoberts de gochujang (고추장), una pasta picant, acompanyat d’altres ingredients com carn, fish cakes, ceba tendra, ou dur, etc.

o   Tteok Sudan (떡수단): postres coreà fet amb tteok, consisteix en unes postres fredes on els pastissets d’arròs, que tenen forma de boleta, estan a dins d’una infusió de ginseng amb mel i algun tipus de cítric.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada