dilluns, 22 d’abril del 2024

4 llibres per a Sant Jordi 2024

Sant Jordi està molt a prop, i per això, en aquesta nova entrada et portem quatre recomanacions de literatura coreana, ja sigui per regalar a un estimat o per a un mateix. Podeu consultar les entrades del 2023 i el 2022 per més recomanacions!

La espera (2023)


Autora: Gendry-Kim Keumsuk

Títol original: 기다림

Sinopsi: Una història emocionant sobre les famílies separades després de la guerra i la divisió de la península coreana al 1950. Gwija, la protagonista, té 92 anys i viu a Corea del Sud. Després de dècades, vol retrobar-se amb el seu fill el qual va perdre de vista fugint del nord, mentre alletava al nadó que portava en braços. Gwija espera poder seguir els passos de la seva amiga, que ha pogut retrobar-se amb la seva germana petita.

Al 1950, la guerra de Corea va separar a un munt de famílies que es van quedar en costats contraris d'una frontera impenetrable. Gendry-Kim Keumsuk va realitzar entrevistes a diversos testimonis (entre ells, la seva pròpia mare), i a través de La espera relata el trauma de tota una generació de coreans que continuen esperant un retrobament.

La única en la tierra (2012)


Autora: Chung Serang

Títol original: 지구에서 한아뿐

Sinopsi: Hana, una dissenyadora de roba i ecologista que treballa en un barri residencial de Seül, no és el que tots esperen d'ella i Kyeongmin, el seu xicot de tota la vida, és un noi immadur que no la compren. Tot canvia quan Kyeongmin viatja a Canadà per observar una pluja de meteorits. Durant aquests fets, desapareix un famós cantant de K-pop anomenat Apolo i la presidenta del seu club de fans s'embarca en la cerca del seu parador. Diversos testimonis parlen sobre un flaix de llum verda al lloc de la desaparició.

La única a la tierra barreja el romanç amb la ciència-ficció i reflecteix a la perfecció les preocupacions de la joventut coreana: una societat que no deixa espai per als somiadors, ni per perseguir els teus ideals. Es reflecteix el dilema de formar part d’una generació que va néixer en l'abundància gràcies al sacrifici dels pares, però no trobar un lloc en la societat, ni en els seus valors tradicionals.

Por favor, cuida de mamá (2008)

Autora: Shin Kyungsook

Títol original: 엄마를 부탁해

Sinopsi: Una dona desapareix a l'Estació Central de Seül i provoca diferents reaccions en el seu marit i fills. En el procés d’intentar trobar-la, es revela realment com d’important és la mare en les seves vides.

Park Sonyo ha passat tota la seva vida sent una mare abnegada, una dona que sempre ho ha sacrificat tot per l’educació dels seus fills i el fet d’haver-se perdut a l'Estació Central de Seül quan

anava a visitar els seus fills junt a la seva recerca desesperada fa que els lligams familiars plens de sentiments i el seu paper en aquests surtin a la llum. Una novel·la senzilla i sincera, que dona importància a la figura materna.

La vegetariana (2007)


Autora: Han Kang

Títol original: 채식주의자

Sinopsi: La vegetariana és la història d'una dona molt normal, Yeonghye, que per la simple decisió de no tornar a menjar carn transforma la seva vida en un malson. Narrada a tres veus, aquesta novel·la explica el despreniment de la condició d'una dona que ha decidit deixar de ser allò que l’obliguen a ser.

El lector, com un familiar més, presencia aquest acte que fracturarà la vida familiar de la protagonista i transformarà totes les seves relacions en un huracà de violència, vergonya i desig.


Esperem que aquestes recomanacions us agradin! Digueu-nos, coneixíeu cap d’aquests llibres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada