dimecres, 11 de març del 2020

부채춤 Buchaechum


La dansa tradicional Buncheon s'origina en els rituals xamànics (shaman) mil·lenaris, creats com a mètode d’adoració a les deïtats.

Durant el ritual Xamànic, el ballarí empreen una cerimònia d’evolució anomenat gut (굿) on el/la sacerdot/essa farà d’intermediari entre la deïtat i hom, per tal de respondre preguntes, sanar a malalts, espantar els mals auguris, etc.

Generalment el ball de ventalls s’usava com accessori per aquests rituals.

Durant la dècada dels 50, Kim Baek-Bong fou reconeguda com la gran mestra d’aquest art tradicional. Alumne de la millor ballarina coreana dels anys 40, Choi Seunghee, Baek-Bong va guanyar fama mundial després de la seva dansa a les Olimpíades de Mèxic del 68. Gràcies a aquesta actuació, el Buchaechum va tornar a florir a Corea del Sud.

Resultat d'imatges per a "Kim Baek-Bong"   Kim Baek-Bong.
Font: wikipedia

Característiques:
  •  Les ballarines solen ser dones.
  •  Tot i les formes aparentment regulars, els ventalls representen moviments irregulars de la natura: les ales d’una papallona, les flors contra la brisa, etc.
  • El vestuari consisteix en vestits tradicionals i corones 
 Videos: Arario dels TOPP DOGG



Lit dels ONEUS
    

Idol de BTS: Cal destacar l'exhibició del membre de BTS Jimin als Premis MMA l'any 2018 ja que, li va permetre ser guardonat amb un premi cultural per la fundació de Kim Baek-Bong.

Resultat d'imatges per a "Kim Baek-Bong"
Font: weibo

Resultat d'imatges per a "idol bts fan dance"
Font: twitter official de BTS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada