dimecres, 7 de febrer del 2024

WHITE DAY

 Queda molt poc per celebrar unes de les festes més conegudes a reu del món, Sant Valentí o el dia dels enamorats. Tot i que a Corea també es celebra, en la entrada d’avui us parlem del White Day, una festivitat molt relacionada amb el dia dels enamorats, però no tant coneguda fora de Corea.

A Corea, mentre que el 14 de febrer és veu com una dia on les noies fan regals com xocolatets als seu enamorats o per confessar el seus sentiments, el White Day és el dia per a que els nois responguin i siguin ells els qui facin regalets a les noies, i es celebra just un mes després, el 14 de març.

Sovint aquests regalets son també caramels o xocolatets i normalment els nois els fan a les noies de les que ells van rebre un regal com a manera d’ensenyar que els sentiments son recíprocs. Tot i que sovint i tradicional els regals solen ser caramels, etc, cada cop és més comú que aquests regals siguin coses més especials com joies o roba.

Tal i com el nom de la festivitat indica, els regals solien ser de color blanc. Això és perquè la festivitat originalment va ser creada a la dècada dels 70 per una marca de dolços japonesa, que va tenir la idea de vendre malví (típicament blancs) als nois; la festivitat va sorgir com una idea per fomentar el consumisme però va acabar tenint una bona recepció i tot i seguir sent una festivitat una mica consumista, també serveix per confessar sentiments i repartir amor. Avui dia no cal que els regals siguin específicament blancs.

Es molt comú que les botigues de conveniència i els supermercats comencin a vendre productes per al White Day unes setmanes abans de la festivitat. Es pot veure les botigues plenes de regals com cistelles ja preparades amb diferents xocolates i dolços, rams de flors, peluixos, etc, i aquestes plenes de noies que volen fer un bon regal a les seves xicotes o noies a les que es volen confessar.

Gràcies al White Day, es pot dir que hi ha dos dies dels enamorats a Corea. Si Sant Valentí és un dia per que les noies confessin el seu amor, el White Day és veu com el dia en el que els nois poden respondre o inclús tenir el valor de confessar-se ells.

Que opineu vosaltres del White Day? Coneixíeu aquesta celebració? Us agradaria celebrar-la també? Us llegim!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada