dijous, 1 de febrer del 2024

ELS "REMAKES" AL KPOP

Aquesta entrada és per als fans del K-pop i per aquells que vulguin descobrir música nova! Alguna vegada mentre escoltàveu música us heu trobat amb la sensació de que la melodia us era familiar? Doncs, és normal, ja que molts artistes, inclòs del K-pop, utilitzen “samples” o directament fan un “remake” de cançons antigues, i els hi tornen a donar la popularitat que tenien quan van sortir per primer vegada! Aprofitem el “Throwback Thursday” (Dijous d’Antany) per portar-te quatre cançons de K-pop que, efectivament, són “remakes”!

NCT DREAM, CANDYCandy va ser originalment una cançó interpretada pel grup H.O.T al 1996. H.O.T són coneguts per ser el primer grup “d’idols” coreans que van establir l’estàndard pel K-pop com el coneixem avui dia. Aquesta reinterpretació del grup NCT DREAM afegeix una energia refrescant i moderna en contrast a la original. A més, aprofitant que va sortir en una de les èpoques més festives, també li van afegir un toc nadalenc a la melodia alegre de la versió del 1996, creant un punt mig perfecte entre aquest sentiment de reminiscència i novetat.

TXT, FAIRY OF SHAMPOO – L’original Fairy of Shampoo era interpretada per la banda “Light and Salt” i va ser molt popular a la dècada dels 90 degut a la seva aparició en una sèrie de televisió. A la lletra original que et fa sentir en un conte de fades se li afegeix una melodia pop i un rap innovador escrit per un del integrants de TXT en aquest remake. Tot i així, aquesta reinterpretació més actual manté cert sentiment retro de la versió original, mentre que els membres de TXT canten sobre enamorar-se d’una model que han vist a la televisió en un anunci de xampú, transportant-nos a un mon d’ensomni. La versió de TXT no és l’únic “remake” de Fairy of Shampoo, també podem trobar versions com les del duet Dosii o la cantant Hwasa del grup MAMAMOO.

JOY, HELLO – Fent homenatge a la versió original del 2003, l’integrant Joy del grup Red Velvet, porta de volta Hello com a cançó principal del seu primer àlbum en solitari. Hello no és l’únic “remake” en aquest àlbum, ja que totes les cançons que formen part d’aquest ho son. La reinterpretació alegre i ràpida de la cançó original li dona un sentiment completament diferent i, tal com la cantant va dir, perfecte per fer que pares i fills la ballin i escoltin junts.

AESPA, DREAMS COME TRUE – La reinterpretació del grup de K-pop AESPA de la cançó Dreams Come True, originalment interpretada pel grup S.E.S a l’any 1998, forma part d’un projecte que justament busca reviure cançons antigues. El quartet de noies va afegir els colors propis del grup a la versió original i li van donar un sentiment i energia més juvenil i modern, alhora que volien mantenir l’energia de l’original per fer homenatge a les cantants originals. Això va resultar en una cançó amb cert sentiment retro, però amb elements pop i hip-hop que li donen aquest toc d’actualitat.

Sabíeu que aquestes cançons eren “remakes”? Quin és el vostre “remake” preferit? Coneixeu més “remakes” al K-pop? Volem veure les vostres recomanacions, us llegim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada