dimarts, 20 de febrer del 2024

GUIA DE VIATGE: SEÜL

 Des del blog de l’Institut Sejong escoltem les vostres peticions i per això, avui us portem una guia de llocs per visitar a Seül! Tota la informació que trobareu en aquesta entrada està basada en la guia [Seül Agradable] Guia Hallyu de Viatge de Seül 2024, feta pel departament de turisme de Seül. Esperem que us sigui útil!

Ho hem dividit en tres parts per a que us sigui més fácil de consultar: gastronomía, cultura i turisme.

Gastronomia

    - Haenam Sundaeguk: Aquest restaurant ofereix un plat de gan (fetge de vedella al vapor) com a service (사비스) , quelcom que normalment es paga però que és gratuït, invita el restaurant, amb el sundaeguk (sopa de botifarra coreana). A més de la botifarra, al sundaeguk (순대국) l’acompanya un brou d'os molt ric. Gairebé tothom que dina al restaurant demana sundaeguk o un plat un plat de suyuk (수육), cansalada de porc bullida i condimentada, per sopar. Compte! Normalment hi ha cua a les hores puntes i Haenam Sundaeguk tanquen en quant es queden sense ingredients, per això és recomanable organitzar-se bé el temps si es vol anar.

    - Les Amis Honnêtes: Les Amis Honnêtes és una cafeteria i forn popular pel seu keubungi (크붕이), un híbrid entre barreja el croissant francès i el bungeoppang (붕어빵) coreà (pastissets amb forma de peix farcits). En aquesta cafeteria, a més d’uns productes boníssims també pots fer unes fotos dignes de pujar a les teves xarxes socials. Entre els seus productes més populars està la galeta yakgwa (약과), confiteria fregida a base de blat, i una gran varietat de bagels, croissants i pa.

    - Aqua Garden Seoul: Podràs trobar aquesta cafeteria al centre comercial de la Lotte World Tower, i et sorprendrà ja que és bastant diferent i gens normativa a les altres cafeteries que et pots trobar per Seül. Està plena d’aquaris plens d’animals marins i et permet consumir els seus productes mirants els diferents animalons. També tenen un "jardí aquàtic" i podeu trobar tot tipus de vegetació i arbres decorant l'espai, l’ambient et fa sentir com si realment estiguessis sota l'aigua. El millor de tot és que els preus no són tan cars com pot semblar. Les postres comencen a partir de 8.500 ₩ (± 5 euros), mentre que les begudes com el cafè o els batuts comencen a partir de 6.500 ₩ (± 4 euros).


    - Agoongyi Bingsu: Especialitzats en patbingsu (팥빙수), gel rapat coreà, amb mongetes vermelles. Venen bingsu durant tot l'any amb diferents toppings com les ja mencionades mongetes vermelles, fruites, pastís d'arròs, xocolata, te amb llet, etc.

Cultura

    - SOMA: El Museu Olímpic d'Art de Seül (SOMA, per les seves sigles en anglés), és un museu d'art especialitzat en escultura i dibuix amb una superfície de 700.000 metres quadrats dins del Parc Olímpic que compta amb dues sales d'exposicions. L'edifici està dissenyat per connectar les atraccions culturals del voltant, com la plaça de la Pau o la fortalesa de Mongchontoseong (몽촌토성), amb l'entorn natural. És molt recomanable que la visita al SOMA vagi acompanyada d'un passeig per la zona exterior.

    - Seoul Museum: Museu privat conegut per la gran col·lecció de la que disposa, la qual inclou obres d’artistes com Lee Jungseop o Kim Kichang. L’edifici connecta amb Seokpajeong (석파정), la vil·la Joseon de Heungseon Daewongun. El Seoul Museum és un clar exemple de la combinació entre tradició i modernitat de la ciutat de Seül. L'entrada a Seokpajeong, envoltada de natura, es troba al tercer pis del museu.

    - Seodaemun Musuem of Natural History: És el primer museu públic d'història natural de Corea i recull exemplars des que va obrir a l'any 2003. A través d’exposicions i programes educatius, el museu fa un esforç per compartir els seus recursos sobre natura, ciència i cultura d'una manera fàcil i comprensible per al públic. Els espais d'exposició estan disposats en ordre temporal i espacial i incorporen molts diorames tridimensionals també per tal de facilitar la comprensió.

Turisme

     - Withmuu AK Plaza Hongdae: Si ets fan del K-pop, has de visitar aquest lloc! Withmuu és una comunitat on no només venen àlbums i merch de qualsevol grup, sinó que també té espais per als fans i que aquests es puguin relacionar entre ells. Compta amb una zona de botiga i una cafeteria per a que, després de fer les seves compres, els clients puguin reunir-se a la cafeteria i parlar dels seus grups preferits amb un cafè a les seves mans.

    - Namsan cherry blossom road: La muntanya Namsan, situada al centre de Seül, és molt bonica durant totes les estacions, però a la primavera les flors dels cirerer fan que el paisatge sigui inoblidable. A la primavera, els pètals que cauen dels cirerers amb el vent semblen neu, i creen una imatge perfecta per passejar i fer fotos. 

    - Seokpajeong: Com ja s’ha mencionat anteriorment, aquesta és una vil·la que es va establir a finals de l’era Joseon. Es troba a la muntanya Inwangsan, amb un rierol, un pavelló, una casa molt ben conservada i una pagoda de pedra de tres pisos de la dinastia Silla. Només es pot entrar a Seokpajeong a través del museu i d’aquesta manera els visitants poden fer una ullada a les exposicions del Seoul Museum abans de gaudir del paisatge que ofereix Seokpajeong. També compta amb un bosc espès i preciós, que canvia el seu aspecte amb les diferents estacions.

Esperem que aquestes recomanacions us facilitin la vostra visita a Seül! I si voleu saber més llocs per a visitar, digueu-nos-ho als comentaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada