dimarts, 27 de febrer del 2024

BLACK DAY

 Ja us vam parlar sobre el White Day, una de les celebracions més populars entre les parelles a Corea, però aquells que no tenen una relació, què fan? Qui pensa en els més solitaris en dates com el 14 de febrer o el 14 de març? No us preocupeu, que també hi ha una celebració per a ells! En la entrada d’avui us parlem sobre el Black Day, el dia dels solters.

Si Sant Valentí és el 14 de febrer i el White Day es celebra un mes més tard al 14 de març, podeu endevinar quan es celebra el Black Day? Exacte, el 14 d’abril! És un dia principalment celebrat a Corea i està dedicat a aquells que no reben cap regal ni confessió durant els dos dies a l’any que tenen els enamorats. Aquesta celebració va sorgir després de que les altres dues guanyessin popularitat i es creu que pot haver estat creada tant pel govern per tal de seguir amb allò d’una celebració el dia 14 de cada mes o, com les altres dues, per empresaris per tal de fer negoci.

En aquest dia, els solters s’ajunten, sovint vestits de negre de cap a peus, i acostumen a menjar plats de color negre, el més popular sent el jjajangmyeon (fideus amb una salsa de mongetes negres, que no només són boníssims sinó que també barats). Molts aprofiten el Black Day per passar el dia amb familiars i amics. Tot i que tothom interpreta això de celebrar de maneres diferents, els que queden amb amics ho fan arran que avui dia ja no hi ha tanta pressió per part de la societat d’estar en una relació, en canvi uns altres aprofiten per abraçar del tot el significat del Black Day i ofegar les seves penes menjant plats que els hi aporten confort.

La gent aprofita aquest dia per promocionar tot tipus de coses com música, menjar, roba i esdeveniments com competicions (de menjar jjajangmyeon, per exemple) o espais on conèixer a possibles parelles. Molts restaurants i empreses utilitzen el Black Day per fer descomptes i promocionar els seus productes. És molt comú que els restaurants tripliquin les seves ventes en aquest dia, i plats com el ja mencionat jjajangmyeon, café sol o xocolata negre es venen molt ràpid.

A diferencia de Sant Valentí i el White Day, al Black Day no s’ha de fer cap regal, només compartir, commemorar o lamentar la teva solteria amb altres solters. Aquesta última opció sent l’origen de la celebració, d’aquí ve el seu nom “Black”: un dia negre per simbolitzar com es poden sentir els solters després de les dues celebracions pels enamorats. Avui dia ja no importa tant no tenir parella i per això és vista com una celebració una mica més alegre per compartir amb els amics.


Qué et sembla el Black Day? Participareu aquest any en aquesta celebració, o potser sou dels afortunats que han pogut celebrar Sant Valentí i el White Day? Us llegim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada