dimecres, 20 de maig del 2020

Fabricated City

2.bp.blogspot.com/-l60I_HiexyA/WXBFXwApwnI/AAAA... 주작된 도시
  • Director: Park Kwanhyun
  • Any: 2017
  • Elenc: Ji Chanwook, Shim Eunkyung, Ahn Jaehong, Kim Sangho, Oh Jungse

Sinopsis:
Tot i ser un campió de Taekwondo, el nostre protagonista Kwon Yoo, ha caigut en desgràcia. Els seus dies de glòria han quedat enrere, i ara és un aficionat a un videojoc anomenat Resurrection. Amb el seu grup d'amics, a qui mai ha vist en persona, es passa dia i nit salvant el món de guerres, i destrucció.


Un dia, però, entre partides de Resurrection, Kwon Yoo s'adona que una noia es deixa el mòbil a la cadira, i córrer a atrapar-la per retornar-li. Aquesta serà el punt de no retorn, que donarà el tret de sortida a un infern. Condemnat per l'assassinat d'aquesta noia, Kwon Yoo es veu entre reixes d'una de les presons amb els delinqüents més perillosos del país.











Acció trepidant, sense un moment de pausa, tragèdia i escenes que tallen la respiració. Com sempre, Ji Chang Wook es troba com peix al mar en aquest gènere, i ens dóna un personatge que tot i humà, no dubte a reptar els límits.



El cinema coreà té un gran repertori de pel·lícules d'acció equivalents en qualitat a les de Hollywood. Fabricated City però, és una crítica a un sistema judicial corrupte i la influència de les classes socials més elevades sobre el poder judicial. És una crítica social encoberta per explosions i hackers. Aquest mètode d'usar fantasia o escenes d'acció per tapar una crítica punyent, la trobem al cinema coreà des dels anys de la dictadura.

Us recomanem doncs, que mireu aquesta pel·lícula amb una ment oberta, que us fixeu amb la crítica amagada darrere de cada diàleg i cada escena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada