dimecres, 13 de maig del 2020

El conte de la granoteta verda 청개구리

청개구리

Temps era temps, en un estany molt petit, hi vivia una granoteta verda amb la seva mare. Eren molt feliços i s'estimaven molt, però el petit era una mica rebel i no sempre feia cas a la seva mare.
Un matí, la mare li va dir "Petit, si us plau, vés a buscar sopar." Però, la granoteta va sortir a jugar amb la tortuga.
Dia sí i dia també, la granoteta anava desobeint a la mare.
La preocupació només va augmentar un cop la granoteta va créixer i encara continuava amb la mateixa actitud.
Quan la mare es va posar molt malalta, tement que se li acabava el temps, li va demanar al seu fill: "Enterra'm a la riba del riu quan em mori."
La riba no era un bon lloc per enterrar a cap criatura perquè s'inundava fàcilment, erosionant el terreny.
La mare però, que no era ximple, li va demanar específicament la riba, per què sabia que el seu fill ho faria al revés, i l'enterraria a la vall assolellada, on ella realment volia descansar.
Però, per la sorpresa de tothom, un cop la mare granota va morir, la granoteta va decidir seguir les instruccions al peu de la lletra, obeint per fi a la seva mare. 
Avui parlem d'una faula molt popular a Corea del Sud: 청개구리 que es tradueix a arreu com "Per què ploren les granotes quan plou?"

Aquest conte vol ensenyar als nens a creure als pares, però hi ha un grup de K-Pop que va decidir girar la truita a aquest significat.
















Pentagon treuen el tema Naughty Boy, on expliquen la història d'un jove que mai fa el què li diuen. No tant per rebel·lió, sinó per què és tossut i s'ho vol passar bé a la vida.


Així i tot, aquest noi està disposat a canviar per amor, fent referència al canvi d'actitud que la granoteta fa per amor a la seva mare.















Veiem a nens amb jaquetes verdes, jugant amb una figura que representa la granoteta sota la pluja. Ells també van vestits amb caputxes o amb uniformes anomenats "granotes" en molts idiomes. 

Les granotetes s'ho passen bé als seus llocs de treball, els veiem ballant, jugant llençant capses. És una lliçó molt interessant, ja que, les feines que fan són considerades inferiors per la societat, ells les fan encantats. Ens demostren així que és igual les condicions, hem d'intentar passar-nos-ho bé i ser positius, sense importar-nos el què diuen els altres.

Us deixem el link del vídeo sencer aquí, de la mateixa manera que us recomanem fer cas als pares, però passeu-vos-ho bé encara que les condicions no siguin favorables!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada